Пловдив ще гъмжи от полиция и жандармерия за дербито Ботев - Локо

Автор: Plovdiv Now 6869
Пловдив ще гъмжи от полиция и жандармерия за дербито Ботев - Локо

Предстояща футболна среща между отборите на ПФК „Ботев“ (Пловдив) и ПФК „Локомотив“ (Пловдив), която ще се проведе от 14.30 часа на 16 февруари е причина Областната дирекция на МВР в Пловдив да предприе всички необходими мерки за недопускане на груби нарушения на обществения ред и престъпления.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени полицейски сили и жандармерийски звена от София и Пловдив. По улиците на градаще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение или престъпление, ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.

В 11.30 часа в неделя ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, като те ще бъдат проверявани обстойно за забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.  Съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, на трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

За феновете на ПФК „Локомотив“ Пловдив, решили да посетят футболната среща, движението ще става от околовръстното шосе на гр. Пловдив, по ул. “Захаридово” до сектора за гостуващата агитка на футболен комплекс “Ботев-1912” с необходимата полицейска охрана, за да се избегнат инциденти между привържениците на двата отбора.

Създадена е организация от клуба-домакин за продажба на определения брой билети на гостуващата агитка. Лица без билети няма да бъдат допускани на стадиона.

Районните полицейски управления ще работят в усилен режим, като задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща, ще бъдат обработвани незабавно и предавани на съда. 

Областната дирекция на МВР в Пловдив призовава гпривържениците на двата отбора да спазват създадената организация и разпорежданията на полицейските органи, като се придържат към установените етични правила и норми.

В интервала от 12:30 до 17:30 часа движението по ул. „Коматевско шосе” в района на футболния комплекс на „Ботев“ в квартал „Коматево” при необходимост ще бъде спирано с пропусканена  автобусите, движещи се по линии №1, 20 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт.

Шофьорите на рейсовете са предупредени да карат бавно и внимателно. От „Организация и контрол на транспорта“ призовават всички водачи на моторни превозни средства за повишено внимание и да се съобразяват с въведената временна  организация на движение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина