Пловдив отново побеля! Снегът ще натрупа тази нощ СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 5593
Пловдив отново побеля! Снегът ще натрупа тази нощ СНИМКИ

Сняг заваля над Пловдив. Само за броени минути градът побеля, а прогнозата е снежинките да продължават да трупат и през утрешния ден. В момента градусите са под нулата, като усещането е за минус пет градуса.

Прогнозата на метеоролозите е, че снегът ще преминава в дъжд и при спад на температурите са възможни поледици. Утре валежите ще спрат около обяд. Температурите обаче ще продължат да падат. Очаква се те да достигнат до минус два градуса.

Шофьорите, на които през следващото денонощие им предстои пътуване в Югоизточна България, да карат внимателно и със съобразена скорост. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина