Пловдив отбелязва Международния ден на Черно море с интересна лекция за делфините

Автор: Plovdiv Now 6606
Пловдив отбелязва Международния ден на Черно море с интересна лекция за делфините

Екологът Димитър Попов от сдружение „Зелени Блакани“ ще представи една дългоочаквана и интересна лекция, която ще ни запознае с историите и проблемите на делфините в Черно море на 31 октомври от 19 часа в зала "Планетариум" на Природонаучния музей. Събитието е част от  отбелязването на Международния ден на Черно море.

Ето и някои от основните въпроси, на които очакваме да получим отговори:  Как се проучват делфините и защо е нужно това? Лесно ли се "броят" делфини?  Каква е тяхната роля в екосистемата на Черно море? Как можем да участваме в проучванията на делфини? Има ли заплахи за делфините и необходимо ли е тяхното опазване?

Димитър Попов се занимава с опазване на околната среда от близо 20 години. Участвал е и е управлявал няколко големи проекта в сдружение „Зелени Балкани“ с цел опазване на застрашени видове птици и техните местообитания.

През последните 10 години той насочва усилията си основно към консервационни проекти за проучването и опазването на китоподобните в Черно море. Участвал е в множество международни проучвания, обучения, конференции и семинари, а до скоро е управлявал и посетителския център на Зелени Балкани, разположен на Поморийско езеро.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина