Пловдив на косъм от инцидент като в Хитрино! Дерайлиралите цистерни пълни със запалими вещества СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9613
Пловдив на косъм от инцидент като в Хитрино! Дерайлиралите цистерни пълни със запалими вещества СНИМКИ

Целият западен район на Централна ЖП гара в Пловдив е отцепен, след като рано тази сутрин товарен частен влак дерайлира. Оказва се, че композицията превозва цистерни със запалими вещества и е собственост на "Булмаркет" - фирмата, станала печално известна с трагедията при жп катастрофата и последвалия взрив в Хитрино. 

Инцидентът на гарата в Пловдив е станал на 2-ри коловоз като по първоначална информация е имало проблем със стрелките. За щастие разорали в малък периметър извън жп линиите са само първите три вагона. Влакът превозва огромни цистерни, които вероятно са пълни със гориво. За сега обаче се счита, че целостта на никой от резервоар не е нарушена.

Именно заради огромния риск при превозване на подобни товари, екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", както и полиция, са отцепили района. За щастие пострадали при инцидента няма, като към момента няма данни за опасност от взрив или запалване. 

Екипи на Национална компания “Железопътна инфраструктура“ са на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето.

Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

Припомняме, че сигналът за жп произшествието е подаден около 4 часа сутринта. Незабавно е преустановено двиижението на влаковете между Пловдив и Филипово в посока Карлово. Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове. Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на Графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина