Plovdiv Game Jam 2020 очаква креативни млади хора за 48-часов маратон за разработка на игри

Автор: Plovdiv Now 11520
Plovdiv Game Jam 2020 очаква креативни млади хора за 48-часов маратон за разработка на игри

За седми път Plovdiv Game Jam ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин за седма година. Plovdiv Game Jam 2020 е част от Global Game Jam – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят. 

Домакини на събитието ще бъдат “Технически Университет София – филиал Пловдив”, а датите са 31 януари, 1 и 2 февруари. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в градовете - София, Бургас и Габрово.

Издирват се артисти, програмисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе на отбора. Отборите ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния Global Game Jam тема, която ще бъде разкрита в петък, преди датата.

Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийма на живо от събитието [https://www.twitch.tv/plovdivgamejam]. Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката.

След преброяването на гласовете ще има награждаване и връчване на големите трофеи - купите на джама! През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези от вас, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит. Сред гостите тази година са представители на водещи студия и пловдивски инди компании.

От участниците се желае само присъствие, интерес и предварителна регистрация на - [https://plovdivgamejam.org/registration-2020/] - където може да се намери и допълнителна информация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина