Пловдив е пред грипна епидемия

Автор: Plovdiv Now 5562
Пловдив е пред грипна епидемия

Пловдив е пред грипна епидемия. Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в областта е много висока. За периода 31 декември 2018 г. – 6 януари 2019 г. са регистрирани 180 случая на заболели, при 56 случая за предходната седмица, показват последните данни на Регионалната здравна инспекция. Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболеваемостта достигне 200 души на 10 000 население.

Броят на болните се покачва в цялата страна. Очакванията на лекарите са пикът да настъпи до края на януари. Техният съвет е да не се предприема самолечение и да не се избързва с приема на антибиотик. Още при първите симптоми е добре да потърсим специализирана помощ. Медиците препоръчват също да приемаме повече витамини и течности, за да се предпазим от грипа. Препоръчително е и носенето на маска.

В Пловдивска област двойно са се увеличили също и болните от варицела и чревните инфекции. За периода от 31 декември 2018 г. до 6 януари 2019 г. са регистрирани 28 случая на чревни инфекции срещу 35 случая за предходната седмица. Заболелите от шарка пък са 123-ма, докато седмица по-рано са били 69. Седем са новите случаи на скарлатина в областта.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина