Пловдив е домакин от днес на Европейската купа по кикбокс

Автор: Plovdiv Now 2204
Пловдив е домакин от днес на Европейската купа по кикбокс

Пловдив ще бъде домакин от днес на Европейската купа по кикбокс (Top Ten Bulgaria European Cup), а шампионатът ще се проведе в пловдивската зала „Колодрума“. Организатори на събитието са спортните клубове Стар тийм от София и Бултрас Пловдив, съвместно с Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ).

Състезанието ще се проведе от днес до 21 април (неделя).

Това ще бъде последната Европейска купа за 2024 година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO.

Домакинството на подобен форум е изключително значимо, защото това е единственото състезание, което е от календара от WAKO и се провежда в България.

Подадените заявки за участие в Пловдив са 1953 от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се играят на 8 татмита и 2 ринга.

България ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Състезанието ще стартира в петък от 10:00 часа с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота по време на полуфиналите.

„Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, заяви президентът на БККМТ Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина