Специалисти по винен туризъм и туроператори пристигат в Пловдив на конференция на бранша

Автор: Plovdiv Now 24595
Специалисти по винен туризъм и туроператори пристигат в Пловдив на конференция на бранша

В България има над 250 винарски изби, разположени в различни красиви местности с богато културно-историческо наследство. Българските вина, особено тези от местни сортове, са с изключителни качества. Това е отлична предпоставка за развитие на винен туризъм. Виненият туризъм има за основна цел дегустацията на вина и продукти на гроздето, но винените турове не се ограничават само с това, а предлагат разглеждане на лозовите масиви, участие в гроздобера, запознаване с технологията и спецификата на производствените процеси и при възможност участие в тях, и всичко това в комбинация с културния туризъм.

Клиентите най-често са образовани, интелигентни и платежоспособни хора, които искат да усетят духа на региона или на страната чрез вкуса на местните вина. Не на последно място виненият туризъм дава възможности за създаване на мрежа от контакти и партньорства в различни бизнес сфери.

В дейността на Организация за управление на Тракийски туристически район основна специализация е виненият и културният туризъм. Град Пловдив има дългогодишен опит в тази сфера и доказателство за това е фестивалът „Дефиле на младото вино“, който ежегодно отчита ръст на участници и посетители.

В тази връзка и с оглед на бързото развитие на винения туризъм и изключителните перспективи, които се създават за бранша, Тракийски туристически район организира конференция на тема: „Винен туризъм - състояние и перспективи“.

Събитието ще се състои в Пловдив на 15 ноември 2019 г. За контакт и записване: e-mail: [email protected], тел.: 0888 909 960

Конференцията цели обмяна на информация и споделяне на добри практики в тази сфера. Тя ще се проведе в 3 панела, посветени на „Винения туризъм - основи, състояние и възможности“, „Представяне на винопроизводители и винени туроператори: обмен на опит и добри практики във винения туризъм“ и B2B срещи.

Лекторите са лица, известни в сферата на туризма с научните си трудове и специализацията си в страната и чужбина, представители на Министерство на туризма, ангажирани с развитието на 12-те винено-кулинарни дестинации в България, международни туроператори с опит във винения туризъм във Франция и Италия.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина