Пламена Миткова: На финала искам още един личен рекорд

Автор: Plovdiv Now 4351
Пламена Миткова: На финала искам още един личен рекорд

Световната шампионка за девойки в скока на дължина Пламена Миткова се класира за първи голям финал при жените. 19-годишната възпитаничка на Ивайло Русенов подобри личния си рекорд и намери място сред най-добрите 12 в Европа на шампионата в Рим, след като се приземи на 6.71 м (-1.4 м/сек) в третия си опит в квалификацията.

“Доволна съм, все пак си направих лично, но отново постигнах силни резултати в последния опит и беше малко напрегнато. Успях да запазя спокойствие и самоувереност и се справих. Въпреки че това ми беше първото европейско на открито при жените, бях много спокойна и мисля, че това ми помогна да се справя.

Притеснявах се много повече за квалификацията, отколкото за финала, защото след като съм се класирала за финала, имам увереността, че заслужавам да бъда там. Ще дам всичко от себе си и се надявам да си направя ново лично постижение.

Със сигурност имам още възможности. Мисля, че с треньора ми се подготвихме много добре за това състезание, а също и за следващите. Направихме много хубави лагери и мисля, че имам още много какво да покажа, просто трябва търпение и работа.

Със сигурност конкуренцията е много на ниво, има много участнички, които дойдоха тук с норматив, сега на квалификацията се видя, че са в добра форма и имат възможности. Финалът, в който ще участвам, ще бъде силен и достоен”, каза Миткова пред българските журналисти в Рим.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина