Писател разбулва мистични факти за рицарите тамплиери в историята на България

Автор: Plovdiv Now 18046
Писател разбулва мистични факти за рицарите тамплиери в историята на България

„Орденът на тамплиерите - минало и настояще, дейност в България” е темата на следващата интересна среща, организирана от Пловдивското  Историческо Общество. На 13 декември 2018 г. от 19:00 ч. на обичайното място за срещи - клуб „Петното на Роршах”, улица „Йоаким Груев”36, гост ще е писателя Красимир Джамбазов.  

„Рицарите на Соломоновия храм са обвити в легенди, които възбуждат будните умове и днес. Историите за Граала, воинската доблест по бойните поля в Светите земи и мъченическата смърт на рицарите са известни. Ще ги споменем и почетем! Ще говорим обаче, и за дейността на ордена на Тамплиерите в България и в международен план. За всички добри дела, които са подкрепени от ордена - възстановяване на храмове, помощ за реализацията на млади хора и още много други неща. В най-общ смисъл ще се опитаме да поставим мост между миналото и настоящето с риторичния въпрос - има ли нужда от рицари днес?”, разказват в аванс организаторите.

Красимир Джамбазов е автор на книгата "Рицарите тамплиери в историята на България", участник и организатор на исторически възстановки, и съвременен рицар, който изпълва със съдържание понятието. Срещите на Пловдивско историческо общество са отворени за публика и всеки ще може да зададе своите въпроси.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина