Пияният шофьор, който уби детето си, ударил колата в храсти, дърво, бордюр и стена

Автор: Plovdiv Now 22591
Пияният шофьор, който уби детето си, ударил колата в храсти, дърво, бордюр и стена

Изказвам най-искреното си възмущение за ужасния пътен инцидент в с. Хрищени, община Стара Загора, където снощи е загинало дете на 7 години, а друго на 9 е в тежко състояние, след като баща им, който ги е возел с 1.42 промила алкохол в кръвта, е самокатастрофирал. Това написа Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики във Facebook.

Ето какво мисли Русинова за кошмарния инцидент:

Водачът на автомобила се е движел с висока скорост и последователно се удря в храсти край пътя, след това в остров на платното за движение, отхвърча и отсича дърво, удря се в бордюр и отскача в стена, която след удара се е счупила на три.

Намирам подобно поведение за крайно безразсъдно и настина опасно.

За едно денонощие станаха няколко твърде тежки и твърде притеснителни пътнотранспортни произшествия, които освен че причиниха смърт, донесоха и много болка и страдание за близките на починалите.

Припомням, че в реалния живот няма бутон "restart", а понякога играта завършва с "game over", но когато е отнет животът на седемгодишно дете или двадесет и две годишен младеж, независимо от причините е много тъжно.

Настоявам за реални, спешни мерки от страна на всички институции, но най-вече от страна на ДАБДП, която е задължена да се грижи за пътната безопасност в България, но очевидно на този етап не се справя особено добре с тази задача.

Съболезнования от мое име и от името на целия екип на European Center for Transport Policies. Благодаря на колегата ни Иван Янев за кадрите!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина