Пиян шофьор в Пловдив подкупи полицаи с ... кюлче злато, не му мина номерът

Автор: Plovdiv Now 4765
Пиян шофьор в Пловдив подкупи полицаи с ... кюлче злато, не му мина номерът

59-годишният шофьор, който предложи подкуп - златно кюлче, на полицаи в Пловдив, след като беше хванат при проверка пиян зад волана, се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура.

Двама полицейски служители с автопатрул на 7 октомври извършвали обход в района на Трето РУ. Малко след 20,30 часа, на ул. „Васил Левски“, те спрели за проверка лек автомобил Ауди, управляван от обвиняемия. Униформените поискали документите на водача, той им ги предоставил. При слизането си от автомобила обаче поличаите забелязали, че водачът бил с некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне.

Служителите го попитали дали е употребил алкохол, като мъжът първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка. За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство, обвиняемият първоначално предложил  „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. След като разбрал, че това няма да стане, той отишъл до автомобила си  и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“.

Върнал се при полицаите и им казал: „Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“. Служителите на МВР не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Обвиняемият е задържан, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол. 

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина