Петър Павлов представя своите „Спомени и настроения“ на изложба в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2793
Петър Павлов представя своите „Спомени и настроения“ на изложба в Пловдив

Пролетният сезон в "Аспект" започва на 21 февруари с една различна изложба, чийто автор е Петър Павлов, дългогодишен приятел на галерията. В рамките на две седмици той ще представи своите „Спомени и настроения“, събирани и премисляни в душата му много преди да бъдат показани пред публика.

Петър Павлов е интересен човек с разностранни интереси, амплоато му на художник е само страна от неговата личност, в която се преплитат битието на успешен предприемач в сферата на полиграфията и духовността на творец, гледащ на света с очите на живописец.

Завършил художествената гимназия в Смолян, Петър никога не е спирал да рисува и да се интересува от изобразително изкуство, но
животът го насочва към предприемачеството, с което изкарва прехраната си и до днес, а живописта остава негова страст. Много негови колеги и приятели през годините са станали собственици на картините му, но досега не е успявал да нарисува и събере картини за самостоятелна изложба, така че в "Аспект" ще бъде първата такава.

А защо „Спомени и настроения“? На този въпрос зрителят може да си отговори, разглеждайки експонираните платна. В тях художникът е изобразявал лица, личности и събития, които са го вълнували и предизвиквали във времето, пресъздавал е възприятия и настроения, които са се запечатвали в съзнанието му по един или друг повод.

Изложбата съдържа двадесетина платна с различен размер, преобладаващо фигурални композиции, повечето изпълнени с акрил върху платно и само няколко с маслени бои. 

Картините ще бъдат на разположение на публиката до 5 март.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина