Пет екопроекта в междублокови пространства реализира “Източен“ през 2021

Автор: Plovdiv Now 7334
Пет екопроекта в междублокови пространства реализира “Източен“ през 2021

Пловдивският район "Източен" ще реализира пет екопроекта през 2021 година.

Одобрените идеи са насочени към подобряване на вътрешно кварталните междублокови пространства, осигуряване на по-добри условия за спорт на младите, игра на най-малките и отдих за възрастните. Район „Източен“ ще получи безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) по цели пет проекта, внесени по  Национална кампания „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2021″ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Внесените от районната администрация проекти, които получиха зелена светлина са именно:

- Реконструкция на настилка под спортно съоръжение на открито. Кв. „Първа Каменица“, ул. „Славянска“.

- Възстановяване, озеленяване и облагородяване на зона за отдих. Кв. „Втора Каменица“, ул. „Подем“.

 - Изграждане на детска площадка за игра на открито за деца на възраст от 0 до 3 годишна възраст. Кв. „Дружба“ между ул. „Искра“ и ул. „Липник“.

- Реконструкция на настилка под стари съоръжения за игра на открито за деца на възраст от 3 до 12 годишна възраст. Кв. „Гладно поле“, ул. „Гълъбец“.

- Изграждане на детска площадка за игра на открито за деца на възраст от 3 до 12 годишна възраст и ремонт на съществуващо съоръжение. Кв. „Гладно поле“ между ул. „Лев Толстой“ и ул. „Стою Шишков.

„Благодарение на усилената работа на районната администрация, за пръв път имаме одобрени пет проекта по ПУДООС. Искам да изкажа благодарности към всички, които участваха в създаването на проектите.С реализацията им ще направим още една стъпка към по-добра околна среда в район „Източен“ – коментира Иван Стоянов – кмет на район „Източен“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина