Пет бебета проплакаха в пловдивска болница само за 52 минути, всички се родиха нормално

Автор: Plovdiv Now 20526
Пет бебета проплакаха в пловдивска болница само за 52 минути, всички се родиха нормално

Пет бебета проплакаха в пловдивската АГ болница „Селена” само за 52 минути. Любопитното е, че и петте раждания са по естествен път, в една и съща родилна зала, а сред тях има и близнаци. Случват се на 25 ноември между 14:35 и 15:27 часа.

Малката Ана е първа. Тя се ражда в 14:35 часа, с тегло 3430 грама и ръст 51 сантиметра. Малко след нея, с идентични мерки своя първи дъх поема и Екатерина. След кратка пауза настъпва важният момент и за бъдещата майка Надя – близначките Андреана и Гергана се раждат в 15:10 и 15:14 часа. А единственият мъж в женската компанията – малкият Любомир, кавалер още преди да се роди, е последен в 15:27 часа.

„Всичките ни общо 9 пациента са в прекрасно състояние – здрави, щастливи, усмихнати и шумни”, съобщават от болницата.

Случайността събира 4-те бъдещи майки – Боряна, София, Надя и Светлана, в един от най-важните моменти в живота им. Грижата за тях обаче е поета изцяло от специалистите в АГ „Селена”. 4 акушер-гинеколози, 3 неонатози, 2 анестезиолози и 2 акушерки посрещат новите 5 живота. Екипите, погрижили се за майките и техните съкровища, се състоят от д-р Матев, д-р Бабаков, д-р Памукова, д-р Петрова, д-р Кренчев, д-р Георгиева, д-р Димитрова, д-р Миовска, д-р Белчева, ак. Ваклинова и ак. Карагьозова.

Най-голяма изненада се оказват малките близначки Андреана и Гергана. Още когато научава, че сърчицата, които туптят в нейния корем, са две, майката Надя заявява своето желание да ги роди по естествен път. Невинаги това е възможно – многоплодните бременности крият по-големи рискове за живота и на майката, на децата, и могат да доведат до сериозни усложнения.

„Нашият екип обаче обещава да направи всичко по силите си желанието на Надя да се осъществи и успява да изпълни своето обещание. Ади и Гери се раждат в добро състояние и с добри показатели, а мама Надя не само се чувства страхотно, но и не сваля усмивката от лицето си”, щастливи са специалистите на болницата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина