Печени картофени кюфтета с тиква - здравословни, диетични, вкусни

Автор: Plovdiv Now 1995
Печени картофени кюфтета с тиква - здравословни, диетични, вкусни

Сезонът на тиквите се настани у нас и любителите на готвенето развихрят въображението си за една от друга по-оригинални рецепти с тиква - сладки, солени или смесени.

Предлагаме ви рецепта на картофени кюфтета с тиква като идеално есенно ястие или просто като вкусно мезе. 

Необходимите продукти са: картофи - 500 грама, тиква - 250 грама, сирене - 150 грама, кашкавал - 100 грама, масло - 50 грама, чесън - 2 скилидки, магданоз - 1/2 връзка, едно яйце, галета, сол, черен пипер.

В подсолена вода сваряваме картофите и тиквата заедно с чесъна за аромат. След това се намачкват заедно със сиренето, яйцето, магданоза, половината кашкавал и подправките. Ако сместа е по-течна се слага малко галета.

Оформяте кюфтенцата и ги овалваме в яйце и галета, след което се нареждат в тава покрита с хартия за печене.

Накрая се поръсват с настърган кашкавал и се пекат на 220° за 20 минути. Могат да се сервират с таратор.

Източник: gotvach.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина