Сезонът на тиквите се настани у нас и любителите на готвенето развихрят въображението си за една от друга по-оригинални рецепти с тиква - сладки, солени или смесени.
Предлагаме ви рецепта на картофени кюфтета с тиква като идеално есенно ястие или просто като вкусно мезе.
В подсолена вода сваряваме картофите и тиквата заедно с чесъна за аромат. След това се намачкват заедно със сиренето, яйцето, магданоза, половината кашкавал и подправките. Ако сместа е по-течна се слага малко галета.
Оформяте кюфтенцата и ги овалваме в яйце и галета, след което се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
Накрая се поръсват с настърган кашкавал и се пекат на 220° за 20 минути. Могат да се сервират с таратор.