Свежестта на динята се съчетава перфектно с леко соления вкус на сиренето фета и комбинацията е неустоимо вкусна, но добавките от босилек и балсамико са есенциални. Имайте в предвид, когато подреждате пъзела, че съотношението между белите и червените кубчета трябва да бъде 2/3 към 1/3 , като сиренето може дори да е и по-малко. Рецептата има само 5 съставки и се приготвя изключително лесно, пише lazara.bg.
Ето и продуктите за 4 порции от това студено предястие:
– 1/2 средно голяма диня
– 100 гр. сирене фета
– Шепа свежи листа босилек
– 6 с.л. студенопресован зехтин
– 4 ч.л. балсамов оцет
– Щипка прясно смлян черен пипер
Инструкции за приготвяне:
1. В блендер пасирайте босилека, черния пипер и зехтина. С лъжица разпределете по равно готовата паста на дъното на 4 чинии.
2. Срежете кубчета с еднаква големина от динята и сиренето и ги подредете шахматно върху зелената паста. Нека парчетата от диня да преобладават.
3. Поръсете с една чаена лъжичка балсамов оцет и сервирайте.