Пазарджишкият театър гостува в Пловдив с „Красавицата и Звярът“

Автор: Plovdiv Now 3173
Пазарджишкият театър гостува в Пловдив с „Красавицата и Звярът“

Драматично-куклен театър "Константин Величков", Пазарджик гостува с вълнуващия спектакъл "Красавицата и Звярът" на 30 април 2022 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. в Дом на културата „Борис Хритов“ в Пловдив. Участват актьорите: Радост Кожухарова, Ростислав Дамянов, Стиляна Маркова, Чавдар Бозаджиев.

„Всички познаваме историята за „Красавицата и Звярът“. Ние ще ви разкажем една малко по-различна история, вдъхновена от приказката „Хубавка и Чудовището“, по която е заснета добре познатата анимация. Ще ви запознаем с красивата Луиз, преследваща своите мечти и с непобедимия ловец Силвестър. Ще ви срещнем с шармантните мадам Фурние и мосю Пати и със страшния звяр Велиал, копнеещ да бъде обичан. Нашата история за „Красавицата и Звярът“ е приказка за откриването на истинската красота. Всеки един носи в себе си както човека, така и чудовището, но също така притежава и правото на избор как да живее - като звяр или като човек. „Красавицата и Звярът“ е история, която разказва кое е нещото, което превръща човек в чудовище и кое е това, което превръща чудовището в човек. "Когато намериш някой, който да те заобича, тогава ще бъдеш човек!“, разказват от екипа, създал постановката.

Автор на текста е Теодора Георгиева. Режисьор е Любомир Колаксъзов, сценографията е дело на Невена Георгиева. Композитор е Христо Намлиев, хореограф - Калина Ивайлова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина