Пътуваща изложба се открива днес в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3157
Пътуваща изложба се открива днес в Пловдив

Пътуваща изложба “_МЯСТО България #БезОтпадъци”, тръгва от Пловдив и ще обиколи още четири български града. Инициативата е на сдружение „БГ Бъди активен“.

Откриването под тепетата е днес, от 11 часа, на площадката пред Дома на културата „Борис Христов“.

Изложбата, посветена на темата #БезОтпадъци, ще направи обиколка из България, като започва от град Пловдив и продължава към Варна, Шумен, Добрич, Силистра. Експозицията, представена чрез интерактивни модули, ще бъде гост на всички градове, част от инициативата “Партньорство за красива и чиста България”, а гражданите ще могат да я видят в рамките на 2 седмици във всеки един град.

Общо 16 са визиите, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху намаляването на отпадъците, рециклирането и грижата за общите пространства и устойчивия начин на живот и ги мотивира да следват този модел в ежедневието си

Таблата съдържат интересна образователна информация за това кои продукти могат да се рециклират и кои не, както и идеи как да живеем в по-чисти и по-красиви места.

Наситени с много цвят, динамика и експресивност, красивите модули ще помогнат на гражданите да научат и черната статистика за отпадъците или „Мръсните истини за боклука“.

Историята е разказана така, че да увлече деца и възрастни, редувайки образи и текст. Разбира се, съдържанието включва и #ДобриятПример на инициативата Аз, Ти, Пловдив! от 2019-та, който да послужи за вдъхновение и да привлече повече съмишленици към каузата #БезОтпадъци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина