„Пътища Пловдив”: Обезопасихме шахтата, но съоръжението може да е било откраднато

Автор: Иван Маринов 4241
„Пътища Пловдив”: Обезопасихме шахтата, но съоръжението може да е било откраднато

Фирмата изпълнител на улица „Стойчо Мошанов” изпрати позиция до медиите, относно инцидента с възрастната пловдивчанка, която падна в шахта вчера. От компанията Европейски Пътища („Пътища Пловдив” АД ) твърдят, че при приключването на работния процес в деня на инцидента шахтата е била обезопасена, но по неизвестни за тях причини, ограждението е било премахнато.

Ето и цялото съобщение от компанията:

Във връзка с неприятния инцидент, причинен от отворената шахта на ул. „Стойчо Мошанов”, бихме искали да изкажем своето огромно извинение на пострадалата гражданка. 

Процесът на работа при подобен тип обекти предвижда обезопасяване докато текат ремонтните дейности. На 11 декември 2018 г., след като строителните работници са приключили работа, върху шахтата е било поставено обезопасително съоръжение и сигнални ленти.  Очевидно, в момента на инцидента, съоръжението не е било на мястото, на което е било поставено по неизвестни за нас причини. Можем само да предполагаме, че е било откраднато.

Ще анализираме начините на обезопасяване при изпълнение на обекти в градска среда. Явно това, което е направено не е било достатъчно, за да се предотврати подобен инцидент, така че за в бъдеще ще предприемем допълнителни мерки в посока обезопасяване на строителните и ремонтни участъци. Въпреки всичко, апелираме хората при преминаване през този участък да бъдат с повишено внимание, тъй като това е строителен обект.

Като компания с дългогодишен професионален опит при изпълнението на всяка една поръчка в града се стремим да изпълняваме работата си качествено и в срок.

Още веднъж изразяваме своето огромно съжаление към пострадалата жена и имаме пълната готовност да помогнем, с каквото е необходимо.

Изказваме своите извинения и на всички жители на Пловдив за причинените временни неудобства във връзка с текущите ремонтни дейности, които се извършват на различни места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина