Великден е след броени дни и е добре да помислим за менюто, са което да отбележим празника и да зарадваме семействата си.
Предлагаме ви рецепта за пъстра великденска салата, по-различна от традиционната с маруля.
Необходимите продукти са:
картофи - 3 броя, сварени и обелени
яйца - 3 броя, сварени и обелени
домати - 3 броя
чушки - 1 брой, зелена
лук - 1 брой
сирене - за настъргване
сол - на вкус
зехтин - 3 - 4 с.л. или олио
магданоз - 2 клончета
Приготвяне:
Чушката и лука се режат на ивички, а останалите на кубчета, посоляват се леко.
Подреждат се салатена чиния един върху друг, без да се объркват, в следната последователност: най-отдолу са картофите, после яйцата, доматите, чушката и лукът. Настъргва се сиренето, поръсва се със зехтин.
Магданозът може да се нареже на ситно и да се поръси преди сиренето, или с листенцата му да се украси салата.