Паста със сос от червена леща - вкусно и питателно ястие

Автор: Plovdiv Now 3800
Паста със сос от червена леща - вкусно и питателно ястие

Предлагаме ви резепта за паста със сос от червена леща - вкусно и бързо ястие.

Невероятно вкусна паста с перфектно съчетание от зърнени и бобови храни, която ще ви зареди с достатъчно количество полезни фибри, белтъчини, въглехидрати, витамини и минерали!

Продукти:
400 г паста
200 г червена леща
3-4 моркова, задушени на пара
8 печени червени чушки
4-5 сладки чери домата (по желание)
½ връзка пресен магданоз
2 ч.л. чубрица
1 ч.л. риган
1 ч.л. хималайска сол

Приготвяне: 

Приготвяне:

Измийте добре червената леща. Сложете я да заври с 3 части вода на силен котлон.

След като лещата заври, намалете на средна температура, добавете чубрицата и ригана и оставете да ври около 15 минути. Ако водата междувременно изври, добавете още малко и намалете с една степен температурата на готвене.

Когато лещата е сварена отстранете от котлона.

Заедно с лещата сложете да заври вода, в която да сварите пастата според инструкциите на пакета. Към водата за пастата добавете ½ ч.л. сол.

Обелете кожата на печените червени чушки.

Нарежете морковите на едро.

В каната на блендер сложете сварената червена леща морковите и чери доматите (по желание). Блендирайте до хомогенна смес.

Към получения сос добавете червените чушки, ½ ч.л. сол и магданоза блендирайте за кратко, така че чушките и магданоза да не са съвсем фино смлени.

Залейте сварената паста със соса от леща и разбъркайте добре.

vitarama.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина