Предлагаме ви резепта за паста със сос от червена леща - вкусно и бързо ястие.
Невероятно вкусна паста с перфектно съчетание от зърнени и бобови храни, която ще ви зареди с достатъчно количество полезни фибри, белтъчини, въглехидрати, витамини и минерали!
Продукти: 400 г паста 200 г червена леща 3-4 моркова, задушени на пара 8 печени червени чушки 4-5 сладки чери домата (по желание) ½ връзка пресен магданоз 2 ч.л. чубрица 1 ч.л. риган 1 ч.л. хималайска сол
Приготвяне:
Приготвяне:
Измийте добре червената леща. Сложете я да заври с 3 части вода на силен котлон.
След като лещата заври, намалете на средна температура, добавете чубрицата и ригана и оставете да ври около 15 минути. Ако водата междувременно изври, добавете още малко и намалете с една степен температурата на готвене.
Когато лещата е сварена отстранете от котлона.
Заедно с лещата сложете да заври вода, в която да сварите пастата според инструкциите на пакета. Към водата за пастата добавете ½ ч.л. сол.
Обелете кожата на печените червени чушки.
Нарежете морковите на едро.
В каната на блендер сложете сварената червена леща морковите и чери доматите (по желание). Блендирайте до хомогенна смес.
Към получения сос добавете червените чушки, ½ ч.л. сол и магданоза блендирайте за кратко, така че чушките и магданоза да не са съвсем фино смлени.
Залейте сварената паста със соса от леща и разбъркайте добре.