Първа копка даде старт на новия корпус с фитнес зала към “Локомотив“

Автор: Милен Ангелов 6691
Първа копка даде старт на новия корпус с фитнес зала към “Локомотив“

Със символична първа копка бе даден старт на изграждането на нов помощен корпус към лекоатлетическата зала на стадион "Локомотив" в Пловдив. На церемонията присъстваха заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев, заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров и шефът на СКЛА "Локомотив" Атанас Атанасов. 

Входът на новата зала е от страната на бул. „Цветан Лазаров“, на гърба на стадиона, точно срещу параклиса. Новият корпус включва съблекални и силова зала. Инвестицията за изграждането му е на стойност около 180 000 лева, които са осигурени от бюджета на Община Пловдив, като ангажиментът бе поет още от предишната местна управа.

"146 хиляди лева струва изграждането на помощното звено, а срокът за реализирането му е 240 дни. Надяваме се в рамките на тази година да го завършим този проект и да има достатъчно добри усилия за спорт", псоочи зам.-кметът Георги Титюков. 

Припомняме, че с проект за над 500 000 лева към Спортното министерство огромната зала бе основно ремонтирана и обновена. Беше изграден нов покрив и таван, дограма, изолация и нова настилка. В залата се готвят атлетите на СКЛА "Локомотив", сред които завоювалата 4-то място на световното през 2015 година Габриела Петрова. 

"Благодаря на общината за това, че след доста забавяне и перипетии накрая съумяха да намерят сили да направим това, от което имат нужда нашите атлети. От години има необходимост за изграждане на силова зала, съблекални, санитарни възли и всичко, от което една съвременна зала включва. Благодаря на районния кмет, че взе присърце тази идея. Исках отдавна това нещо да се случи и на това място да построи тази красива сграда. От името на клуба ни се ангажираме успехите да бъдат занапред по-големи и да увеличим успешните си състезатели", подчерта Атанас Атанасов, шеф на клуба и личен треньор на Габриела.

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров изрази удовлетворение, че в район "Тракия" продължава развитието на спортната инфраструктура. 

"Помня, преди години, че прерязахме лентата на този булевард, на който обекта ще се изгражда. Това е част от Тракия, сега вече имаме много спортни лица и се стараем да помагаме с каквото можем", допълни Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина