В сезона на смокините ви предлагаме рецепта за страхотен десерт с тези плодове чрез паниране със сусам, кокос, бисквити и бадеми.
Продукти:
смокини - 6 бр. средно големи
бисквити - 6 бр. сладки
кокосови стърготини - 3 ч.л.
сусам - 3 ч.л.
бадеми - 1 с.л. смляни
кокосово брашно - 2 с.л.
ром - няколко капки есенция
яйца - 1 бр.
кафява захар - 2 с.л.
олио - за пържене
Приготвяне:
Разбиваме яйцето със захарта и капваме няколко капки есенция ром в яйчената смес.
В блендер смиламе първо бисквитите на по-дребно, след това добавяме бадемите, които смиламе по-едро.
Прехвърляме ги в подходяща купа, като добавяме сусама, кокосовите стърготини и разбъркваме добре.
После потапяме една смокиня в яйчената смес, след това овалваме в кокосовото брашно и накрая в сухата смес. Повтаряме действието за по-плътна панировка.
Така процедираме и с останалите смокини. Загряваме олиото в тиган и пържим смокините до златист цвят.