Панирани смокини - страхотен десерт

Автор: Plovdiv Now 4199
Панирани смокини - страхотен десерт

В сезона на смокините ви предлагаме рецепта за страхотен десерт с тези плодове чрез паниране със сусам, кокос, бисквити и бадеми.

Продукти:

смокини - 6 бр. средно големи

бисквити - 6 бр. сладки

кокосови стърготини - 3 ч.л.

сусам - 3 ч.л.

бадеми - 1 с.л. смляни

кокосово брашно - 2 с.л.

ром - няколко капки есенция

яйца - 1 бр.

кафява захар - 2 с.л.

олио - за пържене

Приготвяне: 

Разбиваме яйцето със захарта и капваме няколко капки есенция ром в яйчената смес.

В блендер смиламе първо бисквитите на по-дребно, след това добавяме бадемите, които смиламе по-едро.

Прехвърляме ги в подходяща купа, като добавяме сусама, кокосовите стърготини и разбъркваме добре.

После потапяме една смокиня в яйчената смес, след това овалваме в кокосовото брашно и накрая в сухата смес. Повтаряме действието за по-плътна панировка.

Така процедираме и с останалите смокини. Загряваме олиото в тиган и пържим смокините до златист цвят.

Поднасяме десерта със смокини с мед по желание.

gotvach.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина