Предлагаме ви рецепта за пълнени картофи с шунка и кашкавал - ефектно и вкусно предястие.
Продукти:
картофи - 3 бр. големи
шунка - 8 бр. тънки слайсове
кашкавал - 100 г настърган
зехтин - 6 с.л.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
босилек - мента за украса
Приготвяне:
Това е едно изключително лесно предястие, с малко съставки, което може да приготвите по по-ефектен начин, за да очаровате гостите си или своето семейство.
Сварете картофите в леко подсолена вода. Извадете ги от течността и оставете леко да изстинат.
През това време сложете тънките слайсове шунка един върху друг и с малка чашка изрежете кръгове.
Срежете картофите през средата, издълбайте част от вътрешността им и поръсете образуваните своеобразни лодки със сол, зехтин и черен пипер.
От шунката направете розички - те стават лесно, като поставите 6 кръгчета в редица, застъпени наполовина едно за друго. Навивате плътно и имате роза.
Поставете по две три рози във всеки картоф. Поръсете с настърган кашкавал и още малко зехтин и запечете във фурната на 200 градуса. Готови са, когато по ръбчетата на шунката се появи загар, а кашкавалът се разтопи.
Поднесете топли, украсени със свежи листа босилек или мента.