Пълнени картофи с шунка и кашкавал - ефектно и вкусно предястие

Автор: Plovdiv Now 9006
Пълнени картофи с шунка и кашкавал - ефектно и вкусно предястие

Предлагаме ви рецепта за пълнени картофи с шунка и кашкавал - ефектно и вкусно предястие.

Продукти:

картофи - 3 бр. големи

шунка - 8 бр. тънки слайсове

кашкавал - 100 г настърган

зехтин - 6 с.л.

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

босилек - мента за украса

Приготвяне:

Това е едно изключително лесно предястие, с малко съставки, което може да приготвите по по-ефектен начин, за да очаровате гостите си или своето семейство.

Сварете картофите в леко подсолена вода. Извадете ги от течността и оставете леко да изстинат.

През това време сложете тънките слайсове шунка един върху друг и с малка чашка изрежете кръгове.

Срежете картофите през средата, издълбайте част от вътрешността им и поръсете образуваните своеобразни лодки със сол, зехтин и черен пипер.

От шунката направете розички - те стават лесно, като поставите 6 кръгчета в редица, застъпени наполовина едно за друго. Навивате плътно и имате роза.

Поставете по две три рози във всеки картоф. Поръсете с настърган кашкавал и още малко зехтин и запечете във фурната на 200 градуса. Готови са, когато по ръбчетата на шунката се появи загар, а кашкавалът се разтопи.

Поднесете топли, украсени със свежи листа босилек или мента.

Рецепта: Йорданка Ковачева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина