Пълнени картофи с кашкавал, яйца и бекон - подходящи за всякакви поводи
Пълнени картофи с кашкавал, яйца и бекон - подходящи за всякакви поводи

Предлагаме ви рецепта за пълнени картофи, с която ще впечатлите и хората с най-претенциозен вкус. Ястието е подходящо за всякакви поводи.
Необходимите продукти са: картофи - 4 броя, кашкавал - 50 грама, сирене - 70 грама, яйца - 4 броя, бекон - 150 грама, зехтин - 2 - 3 супени лъжици, черен пипер - 1/2 кафена лъжичка, сол, сибирски лук по желание за гарниране.
Притотвяне:
Измийте картофите и ги наредете в леко намазнена голяма тавичка.
Поръсете ги със зехтин и сол и ги сложете да се печат за около 30 минути.
Издълбайте печените картофите и сложете вътрешността в купа.
Намачкайте я заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и черния пипер.
Напълнете картофите с плънката, чукнете вътре по едно яйце и ги увийте в бекон.
Печете пълнените картофи до готовност.
Поднесете ги с нарязан на ситно сибирски лук.
Източник: gotvach.bg