Пълна промяна: Пустеещ и кален терен се превърна в прекрасен парк в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 12715
Пълна промяна: Пустеещ и кален терен се превърна в прекрасен парк в Пловдив

Нов парк се появи на пустеещия терен на ъгъла между булевардите „Княгиня Мария Луиза” и „Източен” в район „Централен”. Допреди година на мястото беше пълно с павилиони и опасни сгради, а свободните площи бяха окупирани от автомобили. В момента на мястото има водни площи, детска площадка, въжена пирамида и места за отдих.

„В градските планове тази зона бе пренебрегвана преди години. Виждате обаче как се развива – строят се жилища, разширяваме булевардите, като ще направим и нова улица покрай турските гробища, която да излиза на моста на Адата, ще направим и  буферен паркинг за 160 автомобила на кръстовището с „6 септември”.  

Това място беше доста неугледно.Разчистихме сгради, павилиони и магазини – оформихме местата за паркиране. Направихме първо детска площадка, а сега и новите места за отдих. Цялата зона стана едно събирателно място за хората в района, тъй като няма много зелени площи в близост. Получи се прекрасна зона още повече, че и бизнесът се включи в нея”, каза кметът Иван Тотев.   Наблизо има и фитнес площадка, където младежите могат да спортуват.

Кметът на района Георги Стаменов заяви, че хората в района са изключително щастливи от новия парк, като те са му споделили, че по този начин са се вдигнали и цените на жилищата им. Той благодари на фирмите, които са дарили пейки, въжената пирамида, както и дърветата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина