“Палестина - Светата Земя“ - откриха впечатляващата изложба в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3762
“Палестина - Светата Земя“ - откриха впечатляващата изложба в Пловдив
Във фоайето на втория етаж в Дома на културата "Борис Христов" миналата вечер се състоя официалното откриване на гостуващата изложба "Палестина - Светата Земя".
 
Експозицията включва фотопана със снимки и текстове, представящи древните градове и духовни светилища на Палестина, културно-историческото наследство и традиции, съхранили и до днес красотата и мистиката на библейските земи, сред които скални манастири, римски форуми, религиозни светини и природни феномени. Във фоайето са покани и четири красиви, традиционни женски носии.
 
Изложбата бе открита от извънредния и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България и доайен на Дипломатическия корпус у нас - Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.
 
След откриването, Негово превъзходителство лично разведе гостите, разказвайки увлекателно по фотографиите в изложбата.
 
Представянето на експозицията "Палестина - Светата Земя" в Пловдив се организира от Посолството на Държавата Палестина в София и се осъществява с любезното домакинство на община Пловдив. Тя ще остане в Дома на културата до 9 май, включително.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина