Отстраниха Самуил Хаджиев от системата на МВР, министърът издаде заповед

Автор: Plovdiv Now 202312
Отстраниха Самуил Хаджиев от системата на МВР, министърът издаде заповед

Шефът на Трето районно Самуил Хаджиев вече не е част от системата на МВР. Със заповед на Вътрешния министър Хаджиев е отстранен от длъжност, научи TrafficNews.

Припомняме, че Атанас Качаков също е отстранен от МВР. Това стана ясно днес по време на заседание на Окръжен съд, където Качака обжалваше наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Данаил Димитров и Симеон Иванов бяха арестувани при акция на Окръжна прокуратура – Пловдив и Вътрешна сигурност. Задържаните са известни като ударната бригада на пловдивската полиция. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления, като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Последваха и обвинения.

Едно от най-сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад  в асеновградското  село Болярци. Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са обвинени затова, че на 5 април 2021 година, в село Болярци в съучастие, като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение – престъпление по чл. 356а, вр. чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата. 

В първа част на разследването срещу ударната бригада показахме схемите на наказателния отряд. Последва и втори материал  за отвличането и побоя над 28-годишния Фарук Манаф, който за пръв път говори пред GlasNews.bg. Защо е пребит и какво означава „полицейска трева“?

Със сигурност през последните 30 години много полицаи са минавали от другата страна на бариерата. Извършвали са тежки престъпления, разпъвали са чадър над престъпници, влизали са в корупционни схеми, забърквали са се в наркотрафик. И все пак никога от началото на прехода не се е случвало цяло районно управление под тепетата да бъде изпразнено.

Това се случи на 19 май - датата, която ще бъде записана като една от най-срамните в историята на пловдивската полиция. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина