“Всички места, които не са тук“ представят в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 17025
“Всички места, които не са тук“ представят в Пловдив

Официално откриват самостоятелна изложба-живопис „Всички места, които не са тук“ от Николай Балдев в Пловдив. Събитието ще се проведе на 21 октомври от 18:00 часа в Експозиционната зала на Пловдивски културен институт.

„Картините носят автобиографичен повей, емоционални препратки и преживявания от миналото. Те са многословни и трудни за обяснение, но докосващи по различен начин сетивата на зрителя“, споделя творецът за своята предстояща изложба.

Николай Балдев е роден през 1962 година в град Пловдив. Завършва графика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работи  като художник изпълнител към драматичен театър Пловдив и Студио за анимационни филми. През последните години е преподавател в школа по изобразително изкуство към ЦПЛР ОДК – Пловдив.

Балдев има три самостоятелни изложби и участва в редица общи и национални изложби. Негови картини са собственост на почитатели и колекционери от България, Италия, Дания, Испания, САЩ и Русия. Член на дружеството на пловдивските художници от 1991 година.

Жителите и гостите на града могат да посетят изложбата до 9 ноември.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина