От полунощ Израел забранява на всички чужденци да влизат на негова територия заради новия вариант Омикрон

Автор: Plovdiv Now 70015
От полунощ Израел забранява на всички чужденци да влизат на негова територия заради новия вариант Омикрон

Израел забранява на всички чужденци да влизат на негова територия, за да забави разпространението на Омикрон - новият вариант на коронавируса. Мярката влиза в сила тази вечер в полунощ.
Влизането на чужденци в Израел се забранява с изключение на случаите, одобрени от Специалния комитет към Министерството на здравеопазването.
Забраната ще трае 14 дни. Така Израел става първата страна, която затваря напълно границите си заради варианта Омикрон. Досега там е установен един случай и има подозрения за още седем.
В допълнение към затварянето на границите властите ще започнат да проследяват хора, заразени с новия вариант на вируса, чрез технология за следене на телефони, използвана по принцип за борба срещу тероризма.
Правилата за събирания няма да бъдат променени, с изключение на изискването да се представят санитарни пропуски, което преди се отнасяше за прояви със 100 участници, а сега при 50 участници.
Израел бе сред първите страни, предприели мащабна ваксинационна кампания, и от декември 2020 г. досега там са ваксинирани с по две дози над 5,77 милиона от близо деветте милиона жители - над 80 на сто от пълнолетното население. Бустерна доза са получили 4 милиона души. 

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефони:  +972 547640089, +972 545954379 или на  е-mail: [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина