От 30-метровата кула за откриването на Пловдив 2019 градът се вижда като на длан СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5816
От 30-метровата кула за откриването на Пловдив 2019 градът се вижда като на длан СНИМКИ

З0- метровата кула над бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" е вече готова. Тя ще бъде арена на официалното откриване на инициативата Европейска столица на културата на 12 януари от 19 ч. Гледката от нея към града е впечатляваща.

Първото ниво на кулата е издигнато на 3,30 метра височина, ще бъде използвано за основното движение на декор и артисти. На него в продължение на едночасовия спектакъл  ще има изпълнения на кукери, хорове от Пловдив и различни танцови формации. В програмата ще има ръчно задвижвани платформи с 3-метрови букви на кирилица и латиница, които изписват логото на Пловдив 2019. 1000 танцуващи доброволци ще са на първото ниво, на което продължават 100-метрови платформи. Основно на това ниво ще бъдат и официалните гости, които ще имат участие като приветствия, както и водещите на шоуто.

Второ ниво – издигнато е на 5.50 метра височина, ще бъде използвано за музикално и танцово изпълнение. На третото ниво – издигнато е на 8 метра височина, ще има актьорско изпълнение и за част от музикалното изпълнение. Четвъртото ниво на  13,5 метра височина, ще бъде използвано за DJ и за соло изпълнители, а петото - на 21,5 метра височина, ще бъде използвано за соло изпълнение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина