Останал ви е стар козунак? Направете шоколадова торта

Автор: Plovdiv Now 2508
Останал ви е стар козунак? Направете шоколадова торта

Предлагаме ви рецепта за шоколадова торта, ако вие останал стар козунак.

Продукти:

400 грама козунак
3 ч.ч. прясно мляко (750 мл.) за крема + 1 чаена чаша мляко (250 милилитра) за сиропиране на парчетата козунак – общо 1 литър
3 с.л. нишесте (натурално, царевично)
1/2 ч. чаша какао
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
30 грама масло
ванилия

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка изсипвам нишестето, какаото и захарта. Разбърквам с бъркалка. Прибавям яйцето и част от млякото. Разбивам хубаво с телената бъркалка. Изсипвам останалата част от млякото и поставям на котлона на умерен огън.

Бъркам непрекъснато докато кремът се сгъсти и започнат да се образуват големи пукащи мехури на повърхността.

Отдръпвам от котлона и прибавям ванилията и маслото.

Бъркам докато се разтопи напълно маслото. Нарязвам козунака на филии. Продължавам да бъркам крема на всяка минута, за да не се получи коричка отгоре. Трябва да достигне до такава температура, че да може да си държите малкия пръст спокойно в крема (отнема около 8-10 минути).

Вземам подходяща чиния или поднос. Поставям ринг, а в него част от козунака. Старая се да наредя козунака плътно и да запълня празнините с малки парченца козунак.

Сиропирам с 1/3 от млякото. Изсипвам и 1/3 от шоколадовия пудинг.

Заравнявам и отново подреждам филии козунак без да остават празнини между тях. Сиропирам и отново изсипвам част от пудинга. Накрая подреждам и последния ред от козунак, сиропирам и изсипвам цялото останало количество пудинг отгоре.

Заравнявам с шпатулка и оставям да се охлади добре на стайна температура за около 30 минути, след което прибирам в хладилника за 1 нощ.

На сутринта декорирам и е готова за консумация.

Източник: vsekimojedagotvi.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина