Още две общини станаха членове на Фонда за развитие на летище Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4142
Още две общини станаха членове на Фонда за развитие на летище Пловдив

Община Смолян и община Брезово са най-новите членове на Фонда за развитие на летище Пловдив. Решение да влязат в него взеха общинските съветници на Смолян и Брезово на свои заседания. По този начин те ще подкрепят откриването на нови полети до региона. 

В момента седмично се изпълняват 12 полета от Лондон, Белфаст и Манчестър. 

Напреднали са преговорите за разкриване на нови авиолинии и до испанския град Малага и втория по големина град в Англия Бирмингам. 

Принос за това има Фонда за развитие на летище Пловдив, в който членуват вече 11 общини – Пловдив, Смолян, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово и три юридически лица, частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, СНЦ Фонд Феникс.

„За разкриването на нови авиолинии са необходими финансови стимули за авиокомпаниите. Летището е държавно и може да инвестира в инфраструктура, но не може да отдели средства за стимули и споделен риск на авиокомпаниите. Фондът е този, който може да го направи.“, съобщи изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов, който приветства общините Смолян и Брезово във Фонда. 

Той разказа как го е създал преди 13 години, когато отново е бил директор на летището. След като е напуснал поста през 2013 година, работата във Фонда е спряла и сега се опитва да възстанови работата му. 

Възможностите за подкрепа на нови авиолинии проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Австрия, Норвегия и Кипър. 

Заради големия брой запитвания с желание за нови авиолинии, Фондът за развитие на летище Пловдив обявяви началото на кампания за подкрепа на откриването на директни полети от Летище Пловдив до различни дестинации в Европа. 

“Смятаме, че това ще бъде важна стъпка към подобряване на въздушния транспорт в региона и ще допринесе за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развитието на туризма.”, коментират от Фонда за развитие. 

От там поясняват, че всеки лев ще бъде от значение и ще помогне за реализацията на това начинание. 

“Можете да се включите, като изпратите сума по ваше желание чрез набирателната сметка на Фонда за развитие на летище Пловдив. Всеки жест на подкрепа е важен и ще помогне за привличането на нови авиолинии.Благодарим ви за вашата подкрепа и участие!”, допълват от Фонда. 

Набирателна сметка на Фонд за развитие на летище Пловдив: BG86SOMB91301049280401

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина