Осъдиха Екатерина и Стефан за кървавото убийство в Пловдив, ето колко ще лежат

Автор: Plovdiv Now 5930
Осъдиха Екатерина и Стефан за кървавото убийство в Пловдив, ето колко ще лежат

Екатерина и Стефан, майка и син, подсъдими за убийството на 63-годишен мъж в Пловдив, получиха присъди.

Окръжният съд осъди Екатерина на 17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а синът й Стефан получи 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Двамата подсъдими бяха признати за виновни в това, че на 27 декември 2018 в Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено са умъртвили 63-годишния Поли Стефанов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Съдът осъди двамата подсъдими да заплатят солидарно на гражданския ищец – син на жертвата, сумата от 50 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди в резултат на престъплението.

Навръх Стефановден през 2018 година Поли седнал да празнува, заедно с приятелката и сина й. Изпили голямо количество алкохол, но след като пресушили бутилка водка, между тях избухнал скандал.

Мъжът се нахвърлил с обиди върху жената, като не пропуснал да й припомни "древната й професия". Побесняла, тя започнала да троши чаши и бутилки. Със столчето на една от строшените чаши тя посегнала и и го забила в него. Нащърбеното стъкло прерязало голям кръвоносен съд на шията на мъжа, който издъхнал за минути. По тялото на жертвата са открити множество прорезни и прободни рани.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина