Организаторите на коледните базари в Пловдив: С какво сме по-опасни от “Джъмбо“?

Автор: Plovdiv Now 5164
Организаторите на коледните базари в Пловдив: С какво сме по-опасни от “Джъмбо“?

Няма причина нашите базари да не работят, но всички общински пазари да функционират нормално. С какво сме по-опасни от "Джъмбо"? Видяхме какво стана в този магазин. Нашите събития се провеждат на открито, при спазване на всички противоепидемични мерки. Там хората са на закрито и дишат един и същи въздух. Това заявиха в сутрешния блок на Нова телевизия организаторите на Базар Капана и Фермерския пазар в Пловдив. Тази сутрин те застанаха пред сградата на Общината, където ще настояват за провеждане на организираните от тях събития.  

Според организатора на Фермерския пазар Гергана Кабаиванова мотивите на общинския щаб са неприемливи, а в момента интересът към фермерските продукти е засилен. 

"Не го приемаме, защото пазарът се провежда навън при спазване на всички мерки", коментира тя. 

"Самите участници в събитията са отговорни и ще взимат всички мерки, които ние определим", коментираха създателят на Капана фест Никола Сивков. Организаторите допълниха, че препитанието на 300 семейства зависи от провеждането на това събитие. 

"Ние сме редовни участници в двата базара. В момента ни е отнета възможността да работим и продаваме стоката си. Това са работните места, на които разчитаме", коментира една от участничките. 

От администрацията пък са категорични, че провеждането на масови мероприятия в момента е опасно. По-късно днес ще се проведе среща между ОКЩ и организаторите. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина