„Орфееви таланти“ 2020: Изпълнители от цяла България завладяват 7 пловдивски зали за три дни

Автор: Plovdiv Now 7055
„Орфееви таланти“ 2020: Изпълнители от цяла България завладяват 7 пловдивски зали за три дни

От 13 до 15 март 2020 година, по традиция в Пловдив ще се проведе Националният музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ – 2020.

През последните години събитието се наложи като един от най-мащабните фолклорни състезателни форуми в България. Ежегодно конкурсът се посещава от повече от 5000 участници – деца, ученици, студенти, самодейци и професионални изпълнители в сферата на българския фолклор.

Участниците, които мерят сили едновременно в 7 зали, в рамките на 3 дни са буквално от всички териториално-административни области на България. Учениците, които са най-активни особено сега, когато „Орфееви таланти“ Пловдив е част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби, представляват всички Национални и профилирани училища, в сферата на изкуствата.

Освен учениците, деца от над 50 детски градини в страната се състезават в най-малките възрастови групи, а стотици читалища, школи, центрове за професионално и личностно развитие демонстрират постиженията на преподаватели, самодейци и ученици, както и регионалните специфики на облстта в която са локализирани.

Тази година НМФК „Орфееви таланти“ - Пловдив, 2020 ще се проведе в Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив, АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“ – град Пловдив и зала „Строител“.

Организаторите на мащабния форум – сдружение „Български национален младежки фолклорен съюз“ и АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“, отново са се погрижили за рядко срещаната на подобни форуми стриктна организация, колоритна художествена програма за откриването на конкурса и разбира се уникалния състав на журиращите комисии.

Пловдивският конкурс се журира от общо 23 души, като 70 % от тях са хабилитирани преподаватели в направления музикално-танцовото изкуство и теория на музиката.

Програмата на тазгодишното издание на „Орфееви таланти“ Пловдив“ предвижда:

13.03.2020 година – 18:00 ч. – официално отркиване, в зала „АМТИИ“ (Ректорат на АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“)

14.03 и 15.03.2020 година – целодневна конкурсна програма, а от 19:30 ч. и двата дни ще завършват с концерт на лауреатите, който ще се състои в зала „Строител“ (вход свободен).

Заявки за участие се приемат до 25.02.2020 година.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина