Оперативна група следи лекари и болници за издаване на фалшиви сертификати

Автор: Plovdiv Now 178144
Оперативна група следи лекари и болници за издаване на фалшиви сертификати

Министерство на здравеопазването, МВР и ДАНС създават оперативна работна група, целяща идентифицира хора, които издават фалшиви сертификати.  

По инициатива на министъра на здравеопазването днес в МВР бе проведена среща, на която бяха обсъдени съвместни действия за установяване на лица, издаващи фалшиви сертификати за COVID-19. В срещата взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, председателят на ДАНС Пламен Тончев, директорът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК д-р Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – директор на „Информационно обслужване“ АД.

По време на срещата се взе решение за създаване на работна група под ръководството на главния секретар на Министерството на вътрешните работи, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати и към които да бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието. Изпълнението на решението започва незабавно.

Подобни новини

Warrezz

Tази група ще бъде съдена както пазачите от концлагерите на нацистите, дори да станат на 100г

16:10, 17.11.2021

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина