„OPERA OPEN“ 2019 представя 10 мащабни спектакъла със световни звезди ПРОГРАМА

Автор: Plovdiv Now 5547
„OPERA OPEN“ 2019 представя 10 мащабни спектакъла със световни звезди ПРОГРАМА

Мултижанровата платформа „OPERA OPEN“ на Държавна опера Пловдив посреща на Античния театър едни от водещите солисти на най-големите оперни и балетни сцени. Имена като Паата Бурчуладзе, Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия, Елизабет Стрид, Доната Ломбарди, Алберто Газале, Кристиан Бенедикт, Лила Лий, изпълнители от „Фолксопер“ Виена и Оперетата на Будапеща, премиер балетисти от „Болшой театър“ и много други са гостували през изминалите 5 години в над 45 спектакъла с публика от 70 000 зрители като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В специалната 2019 година, фестивалната програма на Opera Open е наситена с гастроли на световни имена.

През 2019 година „OPERA OPEN“ ще представи 10 спектакъла в периода от 8 юни до 30 август.

Акценти в програмата са премиерата на „Орфей“ на 15 юни 2019 г. – спектакъл на водещия оперен режисьор Стефано Пода, мащабна копродукция с Театро „Реджо Ди Парма“ – Верди фестивал, и балетен спектакъл със солисти от „Болшой театър“.

Във фестивала ще вземат участие световно известни оперни изпълнители и диригенти от Европа, САЩ и Азия, както и български певци и музиканти с утвърдена международна кариера. Подготвя се съпътстваща LIGHT програма с концерти и музикални шоу-формати, както и продължение „НА БИС“ с най-доброто от фестивала през август и септември отново на Античния театър.

Opera Open продължава и през август 2019 г. с повторение на летните премиери - „Орфей“ и „Риголето“, както и международна Балетна гала с фрагменти от популярни балетни творби. Традиционно, закриването на Opera Open е с „Аида“ от Верди, с участието на солисти от Арена ди Верона.

ЮНИ 2019 Г.:

8 юни – ГАЛА ОТКРИВАНЕ

15 юни – ОРФЕЙ – премиера, спектакъл на Стефано Пода

21 юни – СИЛАТА НА СЪДБАТА – Верди

ЮЛИ 2019 Г.:

13 юли – РИГОЛЕТО – Верди (премиера)

16 юли - JAZZ SYMPHONY – концерт с международно участие

20 юли – ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО – Чайковски

26 юли – ОТЕЛО – Верди

АВГУСТ 2019 Г.:

21 август – РИГОЛЕТО – Верди

24 август – ОРФЕЙ – спектакъл на Стефано Пода

27 август - МЕЖДУНАРОДНА БАЛЕТНА ГАЛА

30 август – АИДА – Верди

Билети за спектакалите от OPERA OPEN 2019 са в продажба на касата на Операта, на касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина