Онкоболната Стела от Пловдив се нуждае от работа, за да гледа двете си деца

Автор: Добринка Димова 5830
Онкоболната Стела от Пловдив се нуждае от работа, за да гледа двете си деца

48-годишната Стела Грозданова отново има нужда от помощна на хора с големи сърца. Жената, която се бори с рак, не моли за подаяния, а иска работа, за да може да се грижи за двете си деца. „В хладилника ни има само половин кутия маргарин и едни кори за баница. Наемът ни е 350 лв. Ако не го платя, ще останем на улицата”, споделя пловдивчанката, която отглежда момичетата си сама. През сълзи признава, че от вчера не е хапвала нищо, за да има за тях. А те са яли филия, намазана с маргарин.    

Припомняме, че благодарение на съпричастността на хората Стела успя да събере 6 000 лв. за операция. Тя и децата й остават лишени от доходи, след като майката разбира, че страда от рак. На 18-и ноември миналата година Стела отива на лекар за преглед, тъй като изпитва болки в кръста. Първоначално мисли, че състоянието й се дължи на дископатия. Докторите обаче й назначават скенер, който показва, че ракът се е разпространил към прешлените и гръбначния й стълб.

В началото на декември Стела преживява операция, по време на която десният й бъбрек бива отстранен. Майката остава на легло, тъй като спешно се нуждае от втора интервенция. По-голямата й дъщеря, която е пълнолетна, напуска работа, за да се грижи за нея. След успешната операция, жената и двете й момичета са изправени пред ново предизвикателство - Стела има метастази в цялото тяло и й се налага да ходи на химиотерапия. Тъй като не е плащала здравни осигуровки обаче, лечението е спряно.

Междувременно тя и децата й продължават да изнемогнат финансово. „Продадох всичко по-ценно, което имах”, признава жената. Очаква експертизата на трайно намалената работоспособност от ТЕЛК, за да получи инвалидна пенсия. Дотогава разчита на помощта на добри хора. „Малката ми дъщеря е приета в професионалната гимназия по облекло „Ана Май”. Голямата си намери работа”, казва майката. Въпреки че състоянието й все още е тежко, тя мечтае също да намери работа, която може да върши от вкъщи, за да бъде отново пълноценна майка.

„Съгласна съм на всичко. Тоалетни съм готова да чистя, само да мога да нахраня децата. Като видя празния хладилник, се разболявам още повече”, казва през сълзи Стела.

Можете да подадете ръка на майката и двете и деца чрез откритата банкова сметка.

Титуляр-Светослава Шопова

Банка ДСК

IBAN -BG60STSA93000025811001

BIC-STSABGSF

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина