Окръжният съд потвърди присъдата на изнасилвача от Кючука

Автор: Plovdiv Now 3846
Окръжният съд потвърди присъдата на изнасилвача от Кючука

Окръжен съд – Пловдив потвърди  присъдата на Районния съд, с която извършителят на две изнасилвания в края на 2017 година  Владимир Петков е наложено наказание от десет години лишаване от свобода при първоначален строг режи

За извършените две деяния съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание от десет години лишаване от свобода  при първоначален строг режим.

На всяка от пострадалите жени подсъдимият  следва да заплати и по 20 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие от НПК, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета, съгласно НК. 

 В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание, като е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина