Окончателно! Общината взе всички имоти, нужни за “Модър-Царевец“, ще се намери ли строител?

Автор: Благовест Андонов 4697
Окончателно! Общината взе всички имоти, нужни за “Модър-Царевец“, ще се намери ли строител?

Всички пречки с частни имоти, нужни за реализацията на подлеза „Модър-Царевец” вече са изчистени. Административният съд в Пловдив взе решение за цената на последния имот, който бе отчужден от градските власти.  В заповедта на кмета Иван Тотев бе записано, че имотът от 989 кв.м. трябва да се придобие за сумата от 37 680 лева без ДДС. Седемте собственици на парцела обаче са обжалвали сумата за отчуждаването.

Магистратите са преценили,  че стойността на имота е по-голям  и те са увеличили почти три пъти обезщетението до 99 624 лева.

Това бе и последното дело за частни имоти, които общината отчуждаваше в продължение на 4 години от южната страна на бъдещия подлез. От страната на  район „Западен” още преди години бе изчистила собствеността.

Припомняме, че Община Пловдив очаква оферти за строителството на подлеза. Първото обявление претърпя крах, след като нито една фирма не се яви на конкурса за 12 млн. лева. Срокът за офертите бе удължен с един месец, ако тогава също не се яви никой, поръчката ще бъде прекратена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина