Огромен интерес към „Училищни игри на волята“ в Пловдив, звезди от реалитито идват за него

Автор: Plovdiv Now   1539
Огромен интерес към „Училищни игри на волята“ в Пловдив, звезди от реалитито идват за него

Огромен интерес предизвиква първото издание на „Училищни игри на волята“,  което ще се проведе в Пловдив.  Началникът на отдел „Спорт и младежки  дейности” Иван Запрянов заяви, че към момента над 15 училища са заявили участие, като очаква броят им да се повиши.  Това значи, че поне 240 деца към този момент са заявили участие.

Събитието ще се проведе на стадион „Пловдив“ на 19 октомври 2024 г. от 10:00 часа.

„Радостно за мен е, че тази моя инициатива, която анонсирах с встъпването ми в длъжност, предизвиква интерес. Преди дни с мен се свързаха продуцентите на предаването „Игри на волята”, която ни поздравиха за идеята и заявиха пълна подкрепа за реализирането й. Те вече рекламират събитието в техните канали в социалните мрежи. На самото събитие също очакваме да дойдат звезди от реалитито от този сезон и предишните”, заяви Запрянов. Той допълни, че вече се работи съвместно с продуцентите „Училищни игри на волята" да се превърне  в национално, като се организират в други градове, а след това да има национален победител .

„Писаха ни и от други общини до Пловдив дали могат да се включат в състезанието.  За съжаление, вече сме анонсирали, че е само за тези от Община Пловдив. Догодина ще се опитаме да разширим формата”, обясни Запрянов.

Училищата, класирани на първите 3 места, ще получат парична награда – съответно по 2000, 1500 и 1000 лева. В състезанието ще вземат участие деца от две възрастови групи - от 7 до 9 клас и от 10 до 12 клас. Всяко от училищата трябва да бъде представено от отбор, в който влизат 16 ученика - по 8 от всяка възрастова група (4 момчета и 4 момичета). Състезанието ще бъде под формата на щафетни игри с 8 функционални и лекоатлетически упражнения за бързина и сила.

Те ще включват гребен тренажор, удари по гума, прескачане на куб, лицеви опори, коремни преси, пренасяне на медицински топки, спринтове и други.  Победителят ще бъде определен като сбор от времената на двете възрастови групи.

Участниците трябва да са на стадион „Пловдив“ час преди началото на турнира, за да им бъдат разяснени правилата при изпълнението на упражненията.

От отдел „Спорт и младежки дейности”  напомнят, че срокът за регистрация за участие е до 17:00 часа на 11 октомври 2024 г. на e-mail: [email protected]. В него могат да се запишат всички средни училища без спортното.

Мероприятието ще бъде с вход свободен за всички.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина