Огнян, който уби двама души с колата-ковчег в Пловдив: Съжалявам, не исках така да стане

Автор: Ива Модова 6370
Огнян, който уби двама души с колата-ковчег в Пловдив: Съжалявам, не исках така да стане

19-годишният Огнян Дебелаков, който пиян и без книжка предизвика тежката катастрофа с двама загинали в Пловдив, остава окончателно в ареста. Това решиха магистратите от Апелативен съд – Пловдив.

Огнян е подведен под отговорност за тежката катастрофа, при която загинаха 19-годишният Петър /кандидат за общински съветник/ и 16-годишният Жанет. Третият пътник в автомобила е със средна телесна повреда. Огнян, който няма книжка, се блъсна в стълб на бул. "Марица" през нощта на 29 септември, след като е купонясвал и употребил алкохол. Кръвната проба на шофьора показа 1,55 промила.

Огнян е с повдигнати обвинения за каране в пияно състояние и без правоспособност, вследствие на което е причинил катастрофа с двама загинали и един ранен. 

По време на заседанието днес в Апелативен съд, младият мъж изрази съжаление и поиска да бъде освободен.

„Не исках да стане така. Съжалявам. Искам домашен арест”, заяви Дебелаков. За по-лека мярка настоя и защитникът му. Служебният адвокат подчерта, че Огнян е с чисто съдебно минало, трудово ангажиран и без лоши характеристични данни.

На противоположно мнение бе държавното обвинение. Според прокуратурата има достатъчно основания, спрямо Дебелаков да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под страж”.

Като мотиви за това прокуратурата посочи факта, че Огнян няма книжка и въпреки това системно е управлявал различни МПС-та.  Шофирал е колата на дядо му, както и колата – ковчег. През цялото време родителите му са знаели, но не са предприели никакви мерки.

Според Апелативен съд, налице са всички изискуеми предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонени – „задържане под стража”. Така Огнян Дебелаков ще остане в ареста до започване на процеса срещу него.

Припомняме, че в предходното съдебно заседание в Окръжен съд бяха оповестени неизвестни до момента подробности около фаталната нощ. Четирите момчета били на сватба в махалата. Пили водка и ракия. Посред нощ решили да отидат за цигари.

Огнян Дебелаков, Жоро Илиев, Петър Илиев и 16-годишният Джанай се качили в колата "Опел Корса" и потеглили. Според показанията на един от оцелелите – Жоро Илиев, Огнян карал изключително бързо.  Той видял как стрелката на километража показва 150 километра в час. След това колата започнала да занася и последвал фаталния удар.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина