“Одисей“ с Гран При за най-добър спектакъл на фестивал в Северна Македония

Автор: Plovdiv Now 4522
“Одисей“ с Гран При за най-добър спектакъл на фестивал в Северна Македония
"Одисей" на Пловдивския драматичен театър е отличен с Гран При за най-добър спектакъл, а призът за режисура е за Диана Добрева на Международния театрален фестивал "Стоби" в северномакедонския град Велес. Това оповести Добрева в социалните медии с емоционален пост. Ето какво написа тя:

"След първото си пътуване извън страната, "Одисей" се завърна с наградата Гран При за най-добър спектакъл и наградата за режисура от Международния театрален фестивал "Стоби", град Велес, Северна Македония.
 
Не мога да намеря думи да опиша каква среща беше това. Какво предизвика "Одисей" в публиката и какво ние получихме от нея. Това, което вече знам е, че Театърът може да обедини, както никой друг. Театърът, който от отделните хора прави човечество, което диша в общ дъх, състрадава и обича като едно сърце. Театърът, който може да е спасение за човешки души.
 
Благодаря на публиката във Велес, на всички колеги, които бяха дошли от разни краища на света, за да гледат "Одисей". Какви изумително талантливи и интелигентни хора срещнахме! Какви приятели открихме! Колко любов, възхищение, респект, радост, изумление, получихме и дадохме.
 
Благодаря на журито, благодаря на куратора на фестивала Сашо Димоски, благодаря на Българския културен център в Скопие. Тези награди са за всеки един боец от "Одисей" : за всеки актьор, който живее, страда и се бори в това пътуване, за техническите служби, без които, корабът няма да тръгне, за всеки отдаден докрай служител на Драматичен театър-Пловдив, който знае на какво служи и го прави не по задължение, а от осъзнат дълг! Благодаря на капитаните на екипажа, творческия екип: Петя Диманова, Мира Каланова, Петко Танчев, Деян Георгиев. Благодаря на Кръстю Кръстев, който не се уморява да дава криле. Благодаря на Александър Секулов, който е първопричината за създаването на "Одисей" и чийто текст бе така високо оценен тук.

И накрая, ще си позволя едно съвсем лично обръщение: Благодаря ти, сине!"
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина