Очаквано: Николай Радев ще бъде кандидатът на БСП за кмет на Пловдив

Автор: Благовест Андонов 8426
Очаквано: Николай Радев ще бъде кандидатът на БСП за кмет на Пловдив

Николай Радев ще бъде кандидатът на БСП за кмет на Пловдив. Това реши Градската конференция на социалистите след таен вот. Директорът на Английската гимназия събра двоен вот пред другия основен кандидат – Минка Сърнешка. Радев взе71 гласа, докато бившата съветничка 30.

Кандидатурата на Радев бе логична, предвид факта, че той трябва да консолидира червения вот, който е разпръснат в Пловдив. Това пролича и на Градската конференция, която отново стана арена на конфликти и скандали.

Моделът на листата за Общинския съвет в крайна сметка бе утвърден след редица скандали. На практика всички избираеми места са заети от кандидатите за градоначалник и районни кметове.

По-рано през седмицата Националният съвет на БСП утвърди 6-те кандидати за райкметове, вдигнати от партийните им организации - Тодор Стоилов за „Централен”, доц. Ангел Иванов за „Южен”, д-р Атанас Баташки за „Северен”, Добромира Тошева за „Тракия”, Йордан Василев за „Източен” и Десислава Йорданова за „Западен”.

По-големина на района са наредени и кандидатите за общински съветници. На първо място е Николай Радев, на второ Тодор Стоилов, следван от  доц. Ангел Иванов и д-р Атанас Баташки. На пето място е запазена за гражданска квота, а след това са останалите трима районни кметове.

Първите шест места, които се решиха след вота от 8 до 14 се заемат от Недялка Петрова, д-р Любомир Паунов,Илия Гатев и Иван Петков – Бебето, Минка Сърнешка и Петя Манева.

 

Подобни новини

Петя Карамитева

Той едно училище не може да оправи, пък кмет ще ми става! По план, гимназията трябваше да бъде санирана през лятото на 2018, но ремонтите продължиха и след Нова година! Моето дете ми се е оплаквало, че "майсторите" са надничали в съблекалните на децата! След това училището не успя да осигури достатъчно столове за децата на празника на училището, проведен в една от залите на панаира! БЕ-ЗО-БРА-ЗИ-Е!!!

20:59, 07.09.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина