Общо събрание на Съюза на международните превозвачи започва в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3855
Общо събрание на Съюза на международните превозвачи започва в Пловдив

Днес от 16.00 ч. в парк-хотел “Санкт Петербург“ в Пловдив ще се проведе Общо събрание на Съюза на международните превозвачи, на което ще бъдат обсъдени проблемите с Мобилен пакет I, недостигът на шофьори и новите продуктови такси.

Делегатите ще дискутират заплахите пред сектора, произтичащи от спорните теми в международен и вътрешен план и ще излязат с декларация за съвместни действия.  Съюзът на международните превозвачи е най-представителната браншова организация, която обединява повече от 360 легитимни и реално работещи фирми, които осъществяват международни превози на товари на територията на три континента.

Представители на Министерство на транспорта, съобщенията и информационните технологии ще представят позицията на ведомството по Мобилен пакет I в лично обръщение на транспортния министър Росен Желязков към делегатите. Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, евродепутатът Ангел Джамбазки и представители на администрацията на Европарламента от сектор "Транспорт“ ще участват лично във форума и ще се изкажат по дискутираните теми.    

Ще бъдат представени резултатите от проучване на СМП сред международните превозвачи от цялата страна за проблемите с недостига на шофьори и за загубите, които търпят секторът и националната икономика. 

Събранието ще излезе с декларация за общи действия за постигане на ефективни резултати по спорните зони и с позиция относно протестите като форма за решаване на проблемите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина