Общинският съвет на Пловдив се събира днес за първи път през 2019, вижте какво ще решават

Автор: Plovdiv Now 4355
Общинският съвет на Пловдив се събира днес за първи път през 2019, вижте какво ще решават

Общинският съвет в Пловдив се събира за първи път през 2019 година. На първата сесия, няма да се гледа бюджета, както се очакваше. Той все още е по-комисиите, а освен това не е минал 1 месец от публикуването му в сайта на Община Пловдив, както е по закон. Очаква се рамката на бюджета да се гледа на 30 януари.

Сред по-интересните предложения са Годишната програма на Община Пловдив за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Освен имотите, които ще се продават на търг, в тях е заложена и програмата за общинските стадион  - „Локомотив” и „Тодор Диев”, които трябва да бъдат дадени на концесия на футболните клубове.

Друга разпоредителна точка с имоти е за купуването на частното парче земя на пл. „Централен”. Общинарите ще трябва да решат колко пари да дадат на 34-те собственици. Припомняме, че 29 от тях поискаха 600 хил. лева, но други петима от реститутите пожелаха и 300 000 лева пропуснати ползи.

Културният календар на Пловдив също ще мине през гласуване. Очаква се да има и сблъсък между управляващи и опозиция, което да засегне и откриването на Пловдив Европейска столица на културата.

50 000 лева ще бъдат налети и в новото общинско дружество „Инсенератор Пловдив”, което трябва да довърши предприятието за изгаряне на болнични отпадъци на Кукленско шосе.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина