Общината плаща 130 хил. лева за две бараки и 300 кв.м. на бул. „Васил Априлов”, за да се разшири булеварда

Автор: Благовест Андонов 8234
Общината плаща 130 хил. лева за две бараки и 300 кв.м. на бул. „Васил Априлов”, за да се разшири булеварда

Три заповеди за отчуждаване по бул. „Васил Априлов” е подписал кметът Иван Тотев.  Те са нужни, за да може да се направи дългоочакваното разширение на булеварда от Пещерско шосе до „6-ти септември”.

Въпреки че още в миналия бюджет бяха заделени 3 млн. лева за разширяването на булеварда, отчуждителни процедури спряха проекта, а парите бяха разпределени по други обекти. Трите имота, които ще бъдат отчуждени се намират от западната страна на бул.„Васил Априлов”.

Най-скъпият имот е с големина от 225 кв.м, като на него има и постройка от 50 кв.м, а цената, която е определена за обезщетение е 88 хил. лева. Другият имот е с площ от 55 кв.м., а сумата е 11 770 лева.  Само за постройка от 20 кв.м върху общински имот от градската хазна ще се платят  29 486 лева.  Така за две бараки и 300 кв.м имоти ще бъдат платени над 130 000 лева.

Ако собствениците не са доволни от сумите, те могат да ги обжалват в Административния съд.

Припомняме, че тази година се очаква да завършат отчуждителните процедури за разширяването на булеварда. Отделно в програмата на Общината има заделени 2 млн. лева за подобен тип дейности. Те ще се извършват по „Голямоконарско шосе”, останалите 3 имота по „Модър-Царевец”, Пещерско шосе, улица „Кукуш” и други, за които градските власти искат да изкарат разрешителни за строеж. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина