Общината отдава под наем на търг известни заведения в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 7391
Общината отдава под наем на търг известни заведения в Пловдив

Община Пловдив пусна два търга за две култови заведения в Пловдив – бившият ресторант „Марбея“ и кафето към лятно кино „Орфей“. Те ще бъдат дадени под наем за периоди между 5 и 10 години.

Бившият култов ресторант на Гребната база  е с начална тръжна цена от 1320 лева на месец.  Първоначално предложението на Община Пловдив бе за  цена по наредбите, която е за 0,30 лева на квадратен метър по коефициент, което правеше сумата от 240 лева.  След спорове в местния парламент сумата бе вдигната до 1320 лв. без ДДС. Търгът е на 11 май, като участниците трябва да предоставят и 2000 лв. депозит. Наемът е за 10 години сградата от 103 кв.м. плюс спомагателно помещение.

Търгът за заведението към лятно кино „Орфей“ е за 5 години.  Кафе-ресторантът бе част от концесия, която изтече и той се върна за стопанисване на Община Пловдив заедно с киното, което бе реновирано.

Бъдещият наемател ще използва  пет самостоятелно обособени помещения, с обща площ 122,82 кв.м.   Началната тръжна цена е 838,93 лв. без ДДС, а депозитът за участие е 2000. Търгът ще се състои на 12 май.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина